納豆でコロナウイルスの感染抑制!Natto (fermented soybeans) can strongly suppress COVID-19 infection!

Share for Smileの楓子です。
English follows Japanese.
納豆などに含まれる5-アミノレブリン酸(5-ALA)がコロナウイルスの感染に強い抑制効果があることが分かりました。この実験は培養細胞で行われ、この抑制効果は人間の細胞やほかの動物の細胞でも証明されました。
5-アミノレブリン酸(5-ALA)は天然で生成されるアミノ酸で、サプリなどの健康食品や抗がん剤としてなどたくさんの目的でしようされています。この実験結果では、5-アミノレブリン酸の細胞毒性作用も見られませんでした。
私は、この成分を使い助けられる命があると思うので、5-アミノレブリン酸を抗ウイルス薬の候補として研究を進めてほしいです。
5-amino levulinic acid (5-ALA) has been proven to have a property that can inhibit the COVID-19 infection. This experiment was done in human cells and non-human cells, and in both cases, the anti-viral property that 5-ALA has was shown.
5-ALA is a natural amino acid and they are used in wide range of products such as supplements and anti-cancer drugs. The experiment done also proved that this anti-viral property can exhibit its effectiveness without harming or toxifying other cells.
I think there are number of lives that can be saved with drugs like 5-ALA, and I think 5-ALA should be further investigated as it is a potential candidate drug against COVID-19.